home » systeemintegratie

systeemintegratie

kabels

Systeemintegratie kan het beste omschreven worden als domotica op macroniveau. Domoticasystemen zijn bedoeld om woningen te automatiseren. Daarnaast bestaan er gebouwautomatiseringssystemen die verwarming en verlichting van bijvoorbeeld een heel kantoor- of woongebouw regelen.

Het wordt iets ingewikkelder indien u deelsystemen hebt waar een bepaalde regelgeving op rust. Zo mag u niet zomaar wat brandmelders aansluiten op een gebouwenautomatiseringssysteem. Hiervoor hebt u goedgekeurde apparatuur nodig. Dit geld ook voor inbraakdetectiesystemen, liften, etc. Hier ligt ons specialisme.

HS engineering laat de brandmeldcentrale communiceren met het toegangscontrole- en beveiligingssysteem, zodat uitgangen worden vrijgeven bij brand. Het toegangscontrolesysteem regelt mede de verwarming en verlichting en kan ook nog eens informatie doorgeven voor de salarisadministratie. Camera’s maken automatisch beeldopname bij het ongeoorloofd openen van deuren en geven deze beelden direct door aan de bewakingsdienst. Telefooncentrales worden gekoppeld aan zorgsystemen voor een snelle bereikbaarheid van het zorgverlenende personeel.

Dit zijn enkele voorbeelden uit een waarschijnlijk oneindige lijst, maar u hoeft maar een ding te onthouden:
als er stroom door loopt kunnen wij daar richting aan geven.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel 0412 697 886 of vul het contactformulier in.